بسم الله الرحمن الرحيم
..Antara paparan di Blog ini mungkin anda telah terbaca di mana2 blog lain,,Anda tidak diminta untuk percaya 100%,,Terpulang pada Anda untuk menilai mengikut kepercayaan masing2,,dAn,,minat dipersilakan BerKonGsi,,,,tidak,,, sila tinGGalkan ..MaaF yg terKuranG dan teR LeBih..tEriMa Kasih kerana suDi SinGgah...

Sunday, January 2, 2011

enTri 2011...


02/01/2011….masuk hari kedua dalam tahu 2011 masihi….semakin meningkat jumlah pada tahun,,semakin meningkat usia,, ‘pandai naik tidak pandai turun’ itu la dia usia…usia kita,,usia dunia,,usia alam ini…samada kita sedar atau tidak, suka atau tidak ianya akan tetap bergerak,meningkat naik…semakin hampir la juga kita dengan penghujung perjalanan….

….perjalanan manusia yang penuh dengan liku2,menjenuhkan,pelbagai dugaan..bermula dari alam arwah, alam rahim, alam dunia, alam barzakh dan alam akhirat persinggahan terakhir yang menjadi tempat yang sebenar2nya tujuan ,,syurga atau neraka …al quran dan sunnah telah menceritakan setiap fasa perjalanan panjang manusia itu….

“Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati, dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya ia telah berjaya. Dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya.”…… surah Ali-Imran ayat 185:


.....insyallah...

No comments:

Tabung Juga laGi

The Arrivals By Noregaaa & Achenahr

Loading...